Skal Gladsaxe bruger millioner på 1. maj?

Gladsaxe kommune lukker hvert år den 1. maj, selvom det er en ganske almindelig arbejdsdag.  De socialistiske partier i Gladsaxe Byråd synes at arbejdernes internationale kampdag skal fejres med, at alle ansatte får en ekstra fridag.

Og det er ikke billigt, når de ansatte i Gladsaxe Kommune holder en ekstra feriedag. Den ekstra feriedag koster skatteborgerne omkring 6 millioner kr. om året.  

Arbejdernes international kampdag er ikke en dansk helligdag, der samler hele den danske befolkning, men en politisk dag for gårsdagens socialister.

På det private arbejdsmarked er 1. maj en ganske almindelig arbejdsdag, hvor man ikke har fri. 

Vi fejrer ikke Dronning Margrethe fødselsdag ved at holde rådhus og butikker lukket i Danmark, så hvorfor skal Gladsaxe Kommune lukke 1. maj. En dag fejres af langt mindre end halvdelen af befolkningen.

Det er et spild af skattekroner, at Gladsaxe Kommune holder lukket en hel dag, mens de i mange andre kommuner har åbent.

Det betyder, at forældre på en ganske almindelig arbejdsdag ikke kan få passet deres børn.

Ønsker ansatte i Gladsaxe Kommune at gå til 1. maj, må de tage en fridag og ikke en skatteyderbetalt fridag.

Gladsaxes skatteydere mister velfærd og velstand for de mange millioner kroner, når medarbejderne får en ekstra fridag.

Den ekstra feriedag, som medarbejderne i Gladsaxe får forærende, skal afskaffes.  For de mange millioner kr. som den ekstra feriedag koster, kunne vi få en bedre kommunal service eller mere velfærd i form af skattelettelser.

Pengene er spildt på en ekstra feriedag til kommunens 6.000 ansatte. Det eneste ansvarlige vil være at afskaffe 1. maj som ekstra feriedag i Gladsaxe Kommune.

 Foto: Flickr.com Rutger van Waveren