Læg låg på støjen

Borgere i Gladsaxe lever med alt for høj støj. Det skal vi sætte en stopper for. Høj støj koster samfundet milliarder af
kroner til sundhedsbehandling. Undersøgelser har vist, at op til 5% af alle, der får konstateret diabetes hvert år, skyldes høj støj.

Høj støj er årsag til mange sygdomme og for tidlige dødsfald. Det er derfor en rigtig god ”forretning” at få gjort noget ved støjen. Og det skal vi.

Mere end 20.000 boliger i Gladsaxe er ramt af for høj støj. Det antal skal vi have bragt ned i de kommende år. Vi er fra konservativ side parate til at finde penge på det kommunale budget til at nedsætte støjen. Vi siger nej til at bygge flere boliger i støjplagede områder. Vi skal have færre boliger, der er ramt af støj, ikke flere.

Vi konservative er parate til at finde de nødvendige millioner på de kommunale budgetter bl.a. ved at omprioritere de kommunale anlægsprojekter. Vi har ikke råd til, at vente 10 år på at Folketinget finder pengene.

Det mest effektive vil være at lægge låg på støjen ved at overdække motorvejene. Det vil sænke støjen markant. Der er store samfundsmæssige gevinster ved en overdækning af motorvejene igennem Gladsaxe. Og der skal placeres solceller på ”tagene”, så vi kan få ren energi.

Vi siger nej til at bygge flere boliger i støjplagede områder. Vi skal have færre boliger, der er ramt af støj, ikke flere.

Vi konservative er parate til at finde de nødvendige millioner på de kommunale budgetter bl.a. ved at omprioriterer de kommunale anlægsprojekter. Vi har ikke råd til, at vente 10 år på at Folketinget finder pengene.

Det mest effektive vil være at lægge låg på støjen ved at overdække motorvejene. Det vil sænke støjen markant.

Der er store samfundsmæssige gevinster ved en overdækning af motorvejene igennem Gladsaxe. Og der skal placeres solceller på ”tagene”, så vi kan få ren energi.