Tak Novo Nordisk

Borgerne i Gladsaxe skal takke Novo Nordisk for de mere end 300 millioner kr. de hvert år betaler ti selskabsskat til kommunen. Havde vi ikke Novo skulle politikerne hæve skatterne med næsten 3 %.

De mange millioner kr. som Novo i dag betaler i skat er årsagen til, at Gladsaxe kan have en af de laveste kommuneskatter. Ikke fordi borgmester Trine Græse og Socialdemokratiet passer godt på vores skattekroner.

Gladsaxe bruger hvert år 60 millioner kr. mere på administration end Herlev kommune. Trine Græse kan kun sige, at Gladsaxe bruger mere på f.eks. rengøring og jobcentret end andre kommuner, men ikke forklare om vi får en bedre service end i Herlev.

Hvorfor skal Gladsaxe bruger millioner af ekstra kroner år på rengøring fordi det røde flertal i byrådet af ideologiske årsager ikke vil udlicitere rengøringen.

Eller tag folkeskolen. Gladsaxe er en af de kommuner, der bruger mest på folkeskolen. Og alligevel har vi en af de højeste klassekvotienter, og vores skoler klarer sig dårligere end skoler, der har langt mindre budgetter. Vi får simpelthen ikke nok velfærd for vores skattekroner i Gladsaxe.

Det er noget galt, når vores administrationsomkostninger kan stige med 10% på 4 år. Det er ingen garanti for god service og velfærd fordi man bruger flere penge på skole og rengøring.

Gladsaxe har en bedre økonomi end de fleste andre kommuner, og vi kunne få Danmarks laveste kommuneskat samtidig med, at vi fik en bedre service.

Det kræve dog et borgerligt flertal i Gladsaxe Byråd.