Høje takster – mange lukkedage i daginstitutionerne

 

Daginstitutionerne i Gladsaxe har hvert år 12 lukkedage, hvor forældre ikke kan få passet deres børn. De må i stedet anvende feriedage på at passe deres børn, hvis de ikke har bedsteforældre eller andre, der kan passe deres børn.

Det Konservative Folkeparti vil afskaffe lukkedage i daginstitutionerne i Gladsaxe, så forældrene bedre kan planlægge deres ferie ud fra hvad der passer den enkelte familie bedst.

12 lukkedage er mere end 2 ugers ferie om året. Det betyder, at forældre ikke kan holde 3 ugers sammenlagt ferie med deres børn.

Forældrene i Gladsaxe kan se misundeligt på forældrene Billund, Esbjerg, Ærø, Fanø, Vejen og Læsø kommuner, hvor daginstitutionerne ikke har en eneste lukkedag.  Alle kommuner har, på nær Læsø, også en lavere forældrebetaling.

Kommune Antal lukkedage Daginstitutionstakst
Ærø 0 1.990
Billund 0 1.710
Esbjerg 0 1.558
Fanø 0 1.490
Vejen 0 1.600
Læsø 0 2.139
Gladsaxe 12 2.130

 

Når andre kommuner, der opkræver en lavere takst end Gladsaxe, har nul lukkedage, bør det også være muligt i Gladsaxe.

Daginstitutionstaksterne i Gladsaxe er op til 500 kr. højere end i andre kommuner. Så mange forældre kan med rette stille sig selv det spørgsmål, hvorfor vi har de mange lukkedage i Gladsaxe?

Det Konservative Folkeparti vil i de kommende år arbejde for, at alle lukkedage i daginstitutionerne i Gladsaxe afskaffes, så forældre kan bestemme over deres egen ferie og få mere og bedre tid sammen med deres børn.